Bensinkort: Noen kredittkort med bensinrabatt

Visste du at du kan spare opp mot 80 øre/literen på å fylle tanken som du alltid gjør, bare at du betaler med et kredittkort fremfor et bankkort? Det er faktisk så enkelt å spare opp mot 40-50 kroner per tank du fyller, ettersom mange norske kredittkort har formidable bensinrabatter. Her skal vi se nærmere på noen av de beste kredittkortene for deg som vil spare penger på bensin eller diesel, uavhengig av hvilken kjede du foretrekker å fylle tanken hos. Du kan også besøke kredittkortinfo.no/bensinkort/ for flere alternativer.

365Privat MasterCard

365Privat MasterCard har i flere år på rad blitt kåret til landets beste bensinkort av både små og større dagsaviser (deriblant VG, Dagbladet og Dine Penger). Og dette er kanskje ikke så rart, noe du nok vil si deg enig i når du hører mer om kortets betingelser. Her sparer du nemlig så mye som 3,65 prosent av pumpeprisen både på bensin og diesel. Med en relativt normal drivstoffpris på 15 kroner literen, så tilsvarer dette i overkant av 50 øre/literen. Men som om ikke dette var nok, så sparer du ytterligere 30 øre dersom du velger å tanke hos Esso. Totalt kan du da spare over 80 øre per liter drivstoff du fyller – noe som er ekstremt bra!

Flexi Visa

Et annet godt alternativ er kredittkortet Flexi Visa fra Santander. Her er den prosentvise bonusen ekstra høy, faktisk på hele 4 prosent, men man har ingen ekstrabonus fra Esso som gjør den totale innsparingen noe lavere enn for overnevnte kredittkort. Skal man uansett fylle på tvers av kjedene så er Flexi Visa det beste alternativet. Her kan du dessuten velge opptil fire andre bransjer du også kan spare penger i, inkludert bl.a. elektronikk og flybilletter. Men for de fleste så er det den høye drivstoffbonusen som gjør at Flexi Visa er verdt å skaffe seg.

Shell MasterCard

Er Shell den stasjonen du uansett svinger innom, så kan det lønne seg å velge kredittkortet Shell MasterCard. Her sier det kanskje seg selv at bensinrabatten kun gjelder på Shell-stasjoner, men til gjengjeld så er den på faste og akseptable 40 øre per liter (gjelder både bensin og diesel). Dette kredittkortet har dessuten en formidabel «ekstrabonus» som gir deg 1% av handlesummen på alt annet du handler, uansett bransje og uansett hvor i verden. Bruker du dette kredittkortet til både bensintanking og som vanlig betalingskort, så er det helt klart mye penger å spare.

Ikano Visa

Også Ikano Bank stiller opp med et nokså godt bensinkort. Bonusen er riktignok vesentlig lavere her enn hos flere av de overnevnte, men fyller du bensin hos en Shell-stasjon, så kan du innkassere en bonus på 2 prosent av pumpeprisen. Dette utgjør omtrent 25 øre per liter med en pumpepris på rundt 15 kroner. Fyller du hos andre kjeder, så er bonusen på kun 1 prosent. En annen fordel er dog at du sparer én prosent på alt av dagligvarer, samtidig som kredittkortet har reiseforsikring inkludert. I tillegg er renten relativt lavt, så det er mange fordeler utover bensinrabatten når det kommer til Ikano Visa.

Se også : https://www.yxvisa.no/yx-visa-kort